Home Studio Projects Research News Curriculum Vitae Contact    
Student pavilion EUR
           

Het studentenpaviljoen van de Erasmus Universiteit Rotterdam is centraal gelegen op de campus. Het paviljoen speelt in op het gedrag van de studenten d.m.v. een afsnijroute door het gebouw heen. Op deze route kunnen de studenten een glimp opvangen van de bezigheden in het paviljoen. Het paviljoen heeft van binnen een open structuur met een cirkelende route rondom een groot atrium / theater. Dit idee is geïnspireerd op het Colosseum waar toeschouwers het spektakel in het midden aanschouwen.

De gevel geeft het paviljoen een duurzaam karakter. De noordgevel is bijna compleet gesloten en zorgt ervoor dat de warmte niet kan ontsnappen. Voor de andere gevel staan ge├»soleerde schuifpanelen welke ’s avonds dichtgaan om het gebouw hermetisch af te sluiten, waardoor de temperatuur ’s nachts niet te ver daalt en het gebouw een constante temperatuur behoudt.