Home Studio Projects Research News Curriculum Vitae Contact    
Urban Planning Amersfoort
           

De wijk kruiskamp in Amersfoort is een zeer multi-culturele wijk. Het nieuwe stedenbouwkundig plan zet in op deze multi-culturele samenleving en wil de invloeden vanuit deze andere culturen op een concrete manier laten zien. Het te ontwikkelen gebied krijgt de structuur van een marrokaanse kashbah. ‘’Smalle’’ straatjes waaraan winkels zijn gelegen moeten zorgen voor veel publiek die dicht op elkaar lopen waardoor het gezellig en druk oogt.

De ingang van het gebied ligt tegenover de oude poort naar het centrum van Amersfoort. Om hier de aansluiting op te maken wordt er een open plein tegenover deze poort gelegd waardoor het plein functioneerd als een aankondiging op de poort, en een centrum of ingang voor de wijk Kruiskamp. Aan dit plein zullen ook de meest publieke functies van de wijk komen te liggen.

De kade langs de stadsgracht willen we omvormen tot boulevard zoals deze vaak gebruikt wordt in spaanse of italiaanse culturen. Het moet een plek van ontspanning en ontmoeting worden. De hoeken van de gebouwen dienen als kopstukken in het plan, en zijn hoger dan de andere gebouwen in het plan.